De tocht en het ontwaken in Pan-Bila
Hallo iedereen
Intussen zijn we zeer goed aangekomen in Ouagadougou!
Na een zeer lange vlucht en heel wat vooruit draaien en terug keren met de tijd zijn we er toch geraakt om 1u20 plaatselijke tijd. Dus 2.20uur in België. EN mét valiezen!
De vlucht zelf viel wel mee, Eerst van Brussel naar Tripolie (Libië). een 3-tal uur later van Tripoli naar Bamako. En van Bamako naar Ouaga. Met een uur vertraging zijn we zeer goed aangekomen. We werden opgewacht door de projectbegeleiders en naar onze hutjes gebracht. Een zoektocht in het donker naar een zaklamp in één van mijn valiezen, leerde me al meteen dat ik best altijd mijn zaklamp bij me heb vanaf het 18 uur nadert.
Midden in de nacht kregen we een korte rondleiding zodat we toch de toiletten en 'douches' wisten zijn. Toen was het toch nog zeker in de 20°C. Rond 3.30 uur ofzo lag ik dan uiteindelijk in mijn bed. Behalve het geluid van hanen en kippen en wat ezels kon ik meteen de slaap vatten. Rond 6.30 - 7.00 uur werd ik al gauw weer wakker van de mensen die op het project ontwaakten. Zij starten de dag al vroeg.
Met dus een 3-tal uur slaap zijn we de dag doorgekomen. We bezochten eerst de rest van het project waar de straatkinderen jongens en verstoten meisjes met kind verblijven. Verder zijn weop bezoek geweest in het schooltje waar we les zullen moeten geven. Ook daar een rondleiding gekregen. Veel discipline, want van zodra we de klassen binnen kwamen klonk het: 'Bonjour monsieur, Bonjour madame'. Waarbij de kinderen allemaal recht staan met armen gekruist. In de namiddag al gauw aan de slag gegaan met opruimen in de school, moet ook gebeuren in deze hitte.
Vandaag is het hier ergens rond de 30°C geweest, voor de plaatselijke bevolking was het nog koud, want het was wat bewolkt. Ik persoonlijk had het toch behoorlijk warm, maar kom. Het betert er zeker niet op!
We gebruiken een fiets om hier wat rond te kunnen crossen. De echte stad zagen we nog niet. Wij zijn eerder wat rustiger gelegen. De school is nog ongeveer 1,5km van de slaapplaatsen verwijderd. Met heel wat zuchten, zweten, zon en vooral zand en stof geraken we er wel!
Tot de volgende!!
Au revoir!
Liesbeth
Dag beste vriendin van me
Apetrots zijn we en dolgelukkig dat je goed bent aangekomen en alles goed verlopen is voor die eerste dag. Gelukkig kunnen we op deze manier contact houden. Er staat trouwens een artikel van jou op de website van Vleteren en waarschijnlijk zal je ook een plaats krijgen in het boekje De Vleternoare. Alle bewondering van de Woestenaars meid. We tellen af.
Veel liefs xxx
Superblij te horen dat je goed aangekomen bent!
De eerste indrukken vallen dus goed mee!
Geniet ervan! Tot gauw! xx
Goed aangekomen hoor en ineens veel vliegtuigreisjes gemaakt. Terwijl wij hier wat bibbelen van de koude nacht in de Kempen, is het ginder puffen geblazen. Maar dat zal ook wel wennen. Tussen al het nieuwe werk dat je moet doen, geniet ook maar van de nieuwe Afrikaanse wereld waar je nu totaal bent ondergedompeld. We volgen je reis en belevenissen. Guido
Hey meid, blij dat je ondanks de nodige vertragingen goed bent aangekomen!!! Geniet van je avontuur!!!
Dag mijn allerbeste vriendinneke, wat mis ik u toch al ;).
Ik ben zeer blij dat je goed aangekomen zijt.
Maar we houden ons goed en ik moet toch sven wat steunen ze, want ie mist jou enorm!! Maar we redden het! Ik ben apetrots op jou liesbeth, echt waar!!
Hou je goed,
Sté
super dat je het daar zo kunt vinden
het is verzekers wel eventjes aan passen voor wakker te komen met dat geluid en de warmte ,
30 graden is toch al suoer warm e , en voor hen was het koud
dat beloofd e
ik blij je zo te horen op je blog dat alles goed mee vald met jou
kusjes je liefje
geniet van jullie avontuur!
maak er het beste van!
tot gauw xxx
Hey Liesbeth
kben heel blij dat je goed bent aangekomen !!
Geniet er nog van !
Hey,
Blij te horen dat jullie goed aangekomen zijn en dat alles goed meevalt !
Geniet van jullie avontuur en zorg goed voor elkaar é !
Groetjes vanuit het superkoude Brielen
Audrey xxx
hallo liesbeth,
wij zijn zeer trots op u dat je deze stage druft te ondernemen we wensen jullie daar veel succes toe en hopelijk leer je daar veel bij
grt mama an
Hoi Liesbet,
wat zijn we blij dat jij en Jasper goed zijn aangekomen.
Geniet van jullie verblijf daar en draag zorg voor elkaar hé! We denken aan jullie! Nog veel succes en groetjes aan Jasper!
Ann en Regis (mama en papa van Jasper)