En nog dit
Als je ooit in Burkina bent en je wenst bij de lokale bevolking te eten, vraag dan vooral naar de lokale specialiteit 'To'. In een restaurant heb ik het nog niet gegeten, maar wel op het project. We dachten om sociaal te zijn ten opzichte van de Burkinabezen op het project. Dus we namen ons voor mee te eten, zonder enig vermoeden. Daar zaten we dan, toen we ons bord kregen voorgeschoteld. Iets bruin 'flubberachtig'met een donkerbruine saus en veel brokken. Het bruine flubberding was de To. Het is gemaakt met bloem, maar smaakt echt nog slechter dan niets. De saus was al even slecht. In het vervolg proeven we gewoon als het ons wordt voorgesteld. We eten geen volle maaltijd zonder te beseffen wat we voorgeschoteld krijgen.
En als je hier dan ooit bent om te eten, eet dan nooit met je linker hand. Want je linker hand is bestemd om alle vieze dingen mee te doen. Eten doe je met rechts. Best ook zwaaien en dergelijke ... Kortom de propere dingen.
Als je dan een drankje trakteert aan iemand, wacht dan van het flesje te openen tot je aan de tafel van je gasten bent. Anders weigeren ze om het drankje uit te drinken.
Dit waren nog enkele tafeltips
Tot later
Liesbeth
Ja wel ik zal het houden bij croque monsieurs met ketchup :p hmmmmmm ... Leuk om al die verhalen telkens te lezen ;)
Amuseer je nog he!
xx
hallo,
zie dat je het ginder goed warm hebt
hier vandaag 7 graden celsius met flinke regenbuien
jullie stof zou geblust zijn,moest het daar eens flink regenen,nog geen tijd gehad zeker om wat foto´s te nemen,voor op de reisblog,we weten niet hoe betalen voor extra fotoruimte op je naam,anders kunnen we goed volgen welke jullie belevenissen zijn
groetjes en geef maar goed les vandaag
Wat een rare gewoonten. Maar dat zeggen zij van ons waarschijnlijk ook. Ze zullen zeker wel hun redenen hebben voor deze gebruiken. Zal ik voor jou alvast een bakje friet en een paar latjes chocolade halen?? Hehe...
Veel liefs!! xxxxx
Een dikke knuffel toegestuurd van een zeer verkouden Nessie met dikke wollen trui